Whatsapp hesap silme linki | Türkçe

Whatsapp’ı birçok kişi kullanırken bazıları da kullanmadığı için silmek istiyor ve uygulamayı direk sildikleri için hesap bilgileri silinmiyor ve uygulama ne kadar silinse de kişisel bilgiler kalıyor; çünkü aktif hesap olduğu için sadece uygulama telefon üzerinden siliniyor. Kişisel bilgilerinizi WhatsApp’ı kaldırdıktan sonra aktiflikten çıkarmak mı istiyorsunuz? WhatsApp hesabınız nasıl kapanır merak mı ediyorsunuz? İşte yolu…

Hesabınızı WhatsApp’dan silebilirsiniz.

Önemli: Hesabınızı silmek geri alınamayan bir işlemdir, bu işlemi yanlışlıkla gerçekleştirmiş olsanız bile geri alamayız.

WhatsApp hesabınızı silmek için

WhatsApp’ı açın.
Ayarları > Hesap > Hesabımı Sil‘e gidin.
Telefon numaranızı uluslararası koduyla birlikte yazın ve Hesabımı Sil‘e dokunun.

Hesabınızı sildiğiniz zaman

Hesabınız ve profil fotoğrafınız WhatsApp’tan silinir.
Tüm WhatsApp gruplarınızdan silinirsiniz.
Telefonunuzdaki WhatsApp mesaj geçmişiniz ve WhatsApp iCloud yedeklemeniz silinir.

Hesabınızı silerseniz:

Hesabınıza tekrar erişemezsiniz.
Yedekleme sistemlerinde saklanan verilerin silinmesi 90 güne kadar sürebilir. Bilgileriniz bu süre zarfında WhatsApp’ta erişilebilir değildir.
Gönderdiğiniz mesajların kopyaları gibi diğer kullanıcıların sizinle ilgili sahip olduğu bilgiler etkilenmez.
Bazı materyallerin kopyaları (örneğin, log dosyalarınız) veritabanımızda kalabilir, ancak bunlar kişiye özel tanımlayıcılardan bağımsızdır.
Yasal amaçlar için (örneğin, sahtekarlık ve diğer yasa dışı faaliyetler) bilgilerinizi koruyabiliriz. Daha fazla bilgi için lütfen Gizlilik Politikamızın Kanun ve Koruma kısmına bakınız.
Diğer Facebook Şirketleri ile paylaşılan kişisel bilgileriniz silinir.

Kaynak: Hürriyet